Κοινοτικοί πόροι άνω των 600 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ μέσω 29 τραπεζών

Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2002 15:54

Υπογράφηκαν οι συμβάσεις με τις τράπεζες που αναλαμβάνουν την υποστήριξη της εφαρμογής των προγραμμάτων των ενισχύσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στους τομείς της μεταποίησης και του τουρισμού.

Πρόκειται για 29 τράπεζες, εκ των οποίων οι 19 είναι εμπορικές (εγχώριες και αλλοδαπές) και οι δέκα συνεταιριστικές. Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Το σύνολο των υποκαταστημάτων που διαθέτουν οι τράπεζες στην υπηρεσία των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων, ανέρχονται σε 1.487, κατανεμημένα ανά περιφέρεια με βάση τη γεωγραφική έκταση και το σύνολο των κατοίκων.

Εντός της επόμενης εβδομάδας προκηρύσσονται τα μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα τραπεζών τις αιτήσεις επιχορήγησης. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δράσεων για την ενίσχυση των ΜΜΕ στο πλαίσιο των 13 ΠΕΠ του Γ' ΚΠΣ εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 600 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων των δικαιούχων από τη στιγμή της λήξης της προθεσμίας υποβολής, έως και την έκδοση των αποφάσεων υπαγωγής των επενδύσεων στα μέτρα, προβλέπεται ότι θα ολοκληρώνεται το αργότερο εντός τριών μηνών. Σημειώνεται ότι οι τράπεζες καταβάλλουν τα ποσά της δημόσιας επιχορήγησης προς τους δικαιούχους των ενισχύσεων, το αργότερο εντός πέντε ημερών, εφόσον πληρούνται στο ακέραιο οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα