Τα διεθνή ΜΜΕ για τις εξελίξεις στην Ελλάδα

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 11:59

Οι επενδυτές ομολόγων ήρθαν να θυμίσουν στην Ελλάδα ότι τα χρονικά της περιθώρια εξαντλούνται, υποστηρίζουν οι Financial Times.

Οι επενδυτές ομολόγων ήρθαν να θυμίσουν στην Ελλάδα ότι τα χρονικά της περιθώρια εξαντλούνται, υποστηρίζουν οι Financial Times. Η τελευταία εκτίναξη των spread διαψεύδει την προσδοκία της ελληνικής κυβέρνησης ότι με τη συμφωνία στήριξης στην οποία κατέληξαν οι Ευρωπαίοι τον περασμένο μήνα κέρδισε αρκετό χρόνο για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της.

Ωστόσο, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα, το γεγονός ότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη παραμένει μικρός υποδεικνύει τη γενική πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα «διασωθεί», αν και μένει να διευκρινιστούν οι ακριβείς παράμετροι αυτής της ρευστοποίησης.

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί τους traders και τους κερδοσκόπους, θα έπρεπε να αναλογιστεί ότι το σφυροκόπημα της Ελλάδας και του ευρώ σημαίνει πολύ περισσότερα από μια βίαιη ρευστοποίηση κερδών στις κεφαλαιαγορές, επισημαίνει η Wall Street Journal.

Πολλοί από τους επενδυτές που λαμβάνουν θέση κατά της Ελλάδας δεν προέρχονται από «επιθετικούς» χώρους, όπως τα hedge funds, αλλά αποτελούν παραδοσιακούς διαχειριστές ενεργητικού, οι οποίοι προσπαθούν να προφυλαχθούν από ενδεχόμενους κινδύνους, εξηγεί η αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο BBC, η άφιξη των εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα τη δεδομένη στιγμή υποδεικνύει αύξηση των πιθανοτήτων το ταμείο να αναλάβει πολύ πιο δραστήριο ρόλο από την παροχή συμβουλών και τεχνικής βοήθειας στην πληγείσα χώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα