Αμετάβλητα τα επιτόκια στη Βρετανία

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 14:00
UPD:14:04

Αμετάβλητο στο 0,5% αποφάσισε να διατηρήσει το βασικό της επιτόκιο η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ), ενώ δεν θα αυξήσει ούτε το πρόγραμμα αγοράς ομολογιών ύψους 200 δισ. στερλινών, καθώς ο πληθωρισμός υποχώρησε αυτόν το μήνα ενώ η ανάπτυξη παραμένει αβέβαιη.

Η βρετανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 0,3% το τέταρτο τρίμηνο του 2009 έπειτα από 18 μήνες ύφεσης, με ορισμένους αξιωματούχους, όπως η Κέιτ Μπάρκερ της ΒοΕ, να «βλέπουν» περαιτέρω συρρίκνωσή της.

«Πιστεύω ότι συνέβησαν πολλά πράγματα στις αρχές του έτους, τα οποία δυσκολεύουν την κατάσταση. Είχαμε την αύξηση του ΦΠΑ, όπου κάποιοι καταναλωτές αγόρασαν αγαθά πριν τεθεί σε ισχύ η αύξηση, και είχαμε και την κακοκαιρία, η οποία είμαι σίγουρη πως επηρέασε τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις», δήλωσε πρόσφατα η Μπάρκερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Western Morning News.

Σημειώνεται ότι η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ θα πραγματοποιηθεί στις 7 και 10 Μαΐου, αντί για 5-6 Μαΐου που είχε αρχικά προγραμματιστεί, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν να διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές στις 6 Μαΐου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα