Renault: Προς συμφωνία με την Εnel για μαζική παραγωγή ηλεκτρικού οχήματος

Πέμπτη, 08 Απριλίου 2010 22:04

Η γαλλική Renault και η ιταλική Εnel υπογράφουν από στιγμή σε στιγμή μία επιχειρηματική συμφωνία «περί ανταλλαγής τεχνογνωσίας με τον σκοπό μαζικής παραγωγής ηλεκτρικού οχήματος» όπως διέρρευσε αργά σήμερα από καλά πληροφορημένες πηγές στο γαλλικό και το ιταλικό υπουργείο Οικονομίας.

Σε εφαρμογή της συμφωνίας, από του χρόνου κιόλας και ιδίως το 2012 η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα είναι σε θέση να παράγει τέσσερις τύπους ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ένα για την πόλη, μία «μπερλίνα» (μεγάλος χώρος γι αποσκευές, αλλά και μεγάλος χώρος για τη μηχανή), ένα μεγάλο κυκλοφορίας μέσα στην πόλη και, τέλος, ένα διθέσιο σπόρ. Εμπνευση γι αυτά τα διθέσια θα είναι τα υπάρχοντα μοντέλα Τουΐνγκ και Smart, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνογνωσία των Daimler και Nissan.

Στο πεδίο παραγωγής της ηλεκτρικής ενέργειας πρόκειται να συνεργαστούν στα σχετικά προγράμματα κατασκευής ιδιωτικής χρήσης οχημάτων η "EDF" (Γαλλία), η γερμανική "RWE", οι ελβετικές "EOS", "EWZ", η ιρλανδική "ESB", οι αμερικανικές "Portland General Electric", "San Diego Gas" κι η "Electric, Tenessee Valley Authority", η ιταλική "A2A" και, τέλος, η ισπανική "Acciona".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα