¶νοδος 0,3% στο Τόκιο

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 10:41

Με οριακά κέρδη έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, με τα κέρδη των εταιρειών λιανικής να αντισταθμίζουν τις απώλειες από τη ρευστοποίηση κερδών την οποία πυροδότησε η άνοδος του δείκτη στα υψηλά 18 μηνών.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Nikkei βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 18 μηνών και έπειτα υποχώρησε, με τους επενδυτές να «κλειδώνουν» τα κέρδη τους βλέποντας το γεν να κερδίζει έδαφος μετά από την πρόσφατη πτώση. Οι επενδυτές ανησυχούν, επίσης, μήπως τα ράλι στα χρηματιστήρια έφτασαν στο τέλος τους.

Οι παράγοντες της αγοράς, ωστόσο, δηλώνουν ότι είναι πολύ νωρίς για να συμπεράνουμε εάν ο Nikkei υποκύπτει στις πτωτικές τάσεις με στήριγμα τις 10.900 μονάδες.

«Οι έντονες διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος έχουν κοπάσει και πιστεύω ότι θα δούμε αναζωπύρωση των αγορών εάν το γεν αρχίσει να υποχωρεί ξανά», σχολιάζει ο Χατζίμ Νακατζίμα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής του τμήματος μετοχών της Cosmo Securities.

Ο Nikkei έκλεισε σήμερα στις 11.204,34 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 0,4% στις 989,42 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα