ΝΔ: Σε πραγματικό αδιέξοδο η ελληνική ναυτιλία

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 16:26

«Η κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και η τριχοτόμηση του Λιμενικού Σώματος, έχουν οδηγήσει την ελληνική ναυτιλία σε πραγματικό αδιέξοδο», δήλωσε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα με εκπροσώπους της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης, ο κ. Πλακιωτάκης, όπως είπε, διαπίστωσε «το αλαλούμ και την εύλογη αβεβαιότητα που επικρατεί».

«Από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε, «η κυβέρνηση αρκείται σε αόριστα ευχολόγια και “αγαθές προθέσεις”». «Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι έχουν περάσει έξι μήνες και ακόμη δεν είναι έτοιμη η νομοθετική ρύθμιση που αφορά στη νέα δομή του Λιμενικού Σώματος, παρ’ όλες τις κατά καιρούς δημόσιες διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών», ανάφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως «πέρυσι τα υπό Ελληνική σημαία πλοία ανέρχονταν σε 1.121, ενώ φέτος σε μόλις 969, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ναυτιλία έφερνε κάθε χρόνο 18 δισ. Ευρώ στην πατρίδα μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα