«Καμπανάκι» ΒΕΑ για την έναρξη προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για εξόφληση χρεών

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 16:58

Την αναστολή των κατασχέσεων έως ότου λειτουργήσει πλήρως το Πρόγραμμα εξόφλησης οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία με εγγυημένα από ΤΕΜΠΜΕ δάνεια ζητάει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ).

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, γίνεται καθημερινά, αποδέκτης «της αγωνίας των επιχειρήσεων που ακόμα και για μικρές οφειλές τους απειλούνται από τις φορολογικές αρχές και τα ασφαλιστικά ταμεία με εκπλειστηριασμούς ακινήτων τους και δικαστικές διώξεις».

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο σημειώνει ότι το εξαγγελθέν πρόγραμμα των εγγυημένων δανείων για οφειλές τους στις παραπάνω αρχές έχει καθυστερήσει να τεθεί σε ισχύ. «Το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης είναι ο σοβαρότατος κίνδυνος κλεισίματος πολλών συνήθως μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση καθώς και η προσωπική και οικογενειακή καταστροφή των φορέων τους».

Το Β.Ε.Α. προτείνει:

- Την άμεση έναρξη υλοποίησης του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ για εγγυημένα δάνεια προς εξόφληση χρεών στο Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

- Την αναστολή των σχετιζόμενων με τις οφειλές των επιχειρήσεων διαδικασιών κατάσχεσης, αλλά και δικαστικών διώξεων των οφειλετών μέχρι ένα μήνα μετά την ημερομηνία έναρξης του προγράμματος, και

- Την πρόβλεψη κατά την χορήγηση τραπεζικού δανείου με εγγύηση ΤΕΜΠΜΕ για εξόφληση οφειλών σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, να δίνεται η δυνατότητα και στις επιχειρήσεις που εμφανίζονται στον Τειρεσία, να κάνουν χρήση του Προγράμματος, δεδομένου ότι αυτές οι επιχειρήσεις κυρίως έχουν ανάγκη του συγκεκριμένου μέτρου λόγω προβλημάτων ρευστότητας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα