Στην κατηγορία επιτήρησης μεταφέρονται οι μετοχές οκτώ εταιρειών

Παρασκευή, 09 Απριλίου 2010 18:05

Οκτώ επιτηρήσεις και λιγότερες μεταφορές από και προς τις λοιπές κατηγορίες του ΧΑ ενέκρινε πριν από λίγο το ΔΣ του Χρηματιστηρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές της Proton Tράπεζα μεταφέρονται στην κατηγορία Μεγάλης Κεφαλαιοποίησης από αυτής της Μεσαίας και μικρής ενώ στην κατηγορία μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης από αυτή της μεγάλης μεταφέρονται οι Σωληνουργεία Κορίνθου και Sprider Stores AEBE.

Οι μετοχές της Ζάμπα ΑΕ μεταφέρονται στην κατηγορία Χαμηλής Διασποράς και Ειδικών Χαρακτηριστικών καθώς πληρούν το κριτήριο της χαμηλής παραγωγικής δραστηριότητας.

Στην κατηγορία επιτήρησης μεταφέρονται οι μετοχές των εταιρειών Βαράγκης ΑΒΕΠΕ, Εικόνα- Ηχος ΑΕΕ, Ελφίκο, Ριντενκο και Σιδηρεμπορική , δεδομένου ότι οι ζημίες της 31/12/2009 ήταν μεγαλύτερες από το 30% της Καθαρής τους Θέσης και δεν έχουν προχωρήσει σε πρόσκληση Γενικής Συνέλευσης για την την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Στην ίδια κατηγορία μεταφέροντα οι μετοχές των εταιρειών Εδραση – Χ. Ψαλλίδας και Μάρακ Ηλεκτρονική δεδομένου ότι α) στην ετήσια οικονομική έκθεση της 31/12/2009, οι ζημίες ήταν μεγαλύτερες από το 30% της καθαρής τους θέσης, χωρίς παράλληλα να έχουν προβεί σε ενέργειες για την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου και β) λόγω της ύπαρξης σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Τέλος, οι μετοχές της εταιρίας «ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.», μεταφέρονται στην Κατηγορία Επιτήρησης, λόγω της ύπαρξης σημαντικών ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η ένταξη των εταιριών στην Κατηγορία Επιτήρησης θα ισχύσει από τη συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Απριλίου 2010. Οι λοιπές αλλαγές θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 1ης Ιουνίου 2010.

Αρσεις επιτήρησης- Νέα Εισαγωγή

Το ΔΣ του ΧΑ αποφάσισε την άρση της επιτήρησης για τις μετοχές της εταιρείας Ζήνων ΑΕ καθώς η εταιρεία πληροί πλέον τις σχετικές προϋποθέσεις που προβλέπει ο Κανονισμός καθώς και την άρση επιτήρησης για την Τεχνική Ολυμπιακή, για τον ίδιο λόγο. Οι παραπάνω μεταφορές στην κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 12ης Απριλίου.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποδέχθηκε την αίτηση της εταιρίας «DIVERSA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με διακριτικό τίτλο «DIVERSA Α.Ε.», για την ένταξη των μετοχών της στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χ.Α.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα