Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 07:02

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ όπως της Sony Corp., καθώς μερίδα οικονομικών αναλυτών εκτιμά ότι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ηλεκτρονικών θα επιστρέψει στην κερδοφορία το δεύτερο τρίμηνο της χρήσης της.

Κέρδη σημείωναν και οι μετοχές της Sumitomo Mitsui Banking Corp. μεταξύ των άλλων τραπεζών, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών της Ιαπωνίας, Masajuro Shiokawa, ότι η κυβέρνηση και τα στελέχη του κόμματος θα αποφασίσουν σήμερα ποιά μέτρα θα λάβουν, προκειμένου να σταματήσει η πτώση των τιμών των μετοχών και να τονωθεί η οικονομία.

«Η Sony έχει προοπτική ανάπτυξης, ακόμη και σε ένα περιβάλλον σαν κι αυτό», ανέφερε ο Sadaharu Nagumo, ο οποίος διαχειρίζεται 160 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Japan Investment Trust Management Co. Τα σχόλιά του δίνουν στους επενδυτές την ελπίδα και εξηγούν τους λόγους για τους οποίους θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε αγορές μετοχών, ακόμη και αυτήν την περίοδο.

Ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 1,3% φθάνοντας στις 8.726,57 μονάδες στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ο Topix σημείωνε άνοδο 1,1% φθάνοντας στις 868,59 μονάδες. Οι μετοχές των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ αλλά και των τραπεζών, αποτελούσαν περίπου το 1/3 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Στις άλλες αγορές της περιοχής, στην Ταϊβάν πτωτικά κινούντο οι μετοχές, μετά την ανακοίνωση της MediaTek Inc. ότι είναι πολύ νωρίς για να προχωρήσει κανείς σε προβλέψεις για το επόμενο έτος. Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρούσε κατά 0,3%, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές της Kookmin Bank μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας υποχώρησαν περισσότερο το τρίτο τρίμηνο του έτους, από ό,τι προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, το Χογκ Κογκ, τη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη εμφάνιζαν απώλειες, τη στιγμή που ο δείκτης στις Φιλιππίνες σημείωνε κέρδη για δεύτερη συνεχή ημέρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα