Μπίνι Σμάγκι: Εγγύηση ασφάλειας για το ευρώ το πακέτο διάσωσης

«Aποφύγαμε αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με τη Lehman»
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 09:29

Η βοήθεια της Ευρωζώνης προς την Ελλάδα δίνει μια εγγύηση ασφάλειας για το ευρώ, τονίζει ο Λορέντζο Μπίνι Σμάγκι, μέλος του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Corriere della Sera.

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας – με τη χορήγηση διμερών δανείων από τα κράτη μέλη – το μέλος της ΕΚΤ εκτιμά ότι η απόφαση αυτή απέτρεψε στην Ευρώπη αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με την κατάρρευση της Lehman Brothers.

«Aποφύγαμε αυτό που συνέβη στις ΗΠΑ με τη Lehman», σημειώνει. «Το ευρώ στηρίζεται στην αρχή ότι όποιος κάνει λάθος πληρώνει τις συνέπειες και πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Βοηθήσαμε την Ελλάδα να το κάνει και αυτό δίνει μια εγγύηση ασφάλειας για το νόμισμα.»

Σύμφωνα με τον Μπίνι Σμάγκι, χωρίς τη συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει εξάπλωση σε άλλες χώρες και θεσμούς.

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ τονίζει επίσης ότι το συμβούλιο της τράπεζας θα εργαστεί σε μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της διακυβέρνησης των δημόσιων οικονομικών και των διαρθρωτικών αποκλίσεων, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ενισχύσει τους μηχανισμούς εποπτείας.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα