UBS: Σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας στο α’ τρίμηνο

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 09:46
UPD:09:52

Τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη σε διάστημα περίπου τριών ετών ανακοίνωσε σήμερα η UBS, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, επικαλούμενη την ανάκαμψη στη μονάδα διαχείρισης χρέους.

Σε ανακοίνωσή της – δύο μέρες προτού πραγματοποιηθεί η ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της – η τράπεζα αναφέρει ότι τα προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν σε τουλάχιστον 2,5 δισ. ελβετικά φράγκα (2,4 δισ. δολάρια). Πρόκειται για τα υψηλότερα προ φόρων αποτελέσματα από το δεύτερο τρίμηνο του 2007.

Στόχος του διευθύνοντος συμβούλου της UBS, Όσβαλντ Γκρούεμπελ, είναι να βοηθήσει την τράπεζα να εμφανίσει προ φόρων κέρδη ύψους 15 δισ. φράγκων τα επόμενα 3-5 χρόνια. Οι μετοχές της UBS έχουν ενισχυθεί φέτος στη Ζυρίχη κατά 10%.

Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι οι πελάτες της απέσυραν από τις μονάδες διαχείρισης πλούτου περίπου 15 δισ. φράγκα έναντι 45,2 δισ. φράγκων που είχαν αποσύρει το τέταρτο τρίμηνο. Οι καθαρές εκροές κεφαλαίων στη μονάδα διαχείρισης ενεργητικού διαμορφώθηκαν σε περίπου 3 δισ. φράγκα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα