Nomura: «Αναμφίβολα θετική» η συμφωνία για την Ελλάδα

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010 11:03

«Αναμφίβολα θετική» χαρακτηρίζει την απόφαση του Eurogroup η χρηματιστηριακή εταιρεία Nomura, η οποία υποστηρίζει ότι το πόρισμα των Ευρωπαίων ενισχύει σημαντικά την αξιοπιστία της ευρωζώνης και κατά προέκταση την αξιοπιστία του ίδιου του ευρώ.

«Παρότι είναι πολύ πιθανό τα επιτόκια να υποχωρήσουν σημαντικά ώστε ο δανεισμός [από τις αγορές] να ξαναγίνει ελκυστικός για την Ελλάδα, πιστεύουμε ότι το πιθανότερο είναι πως η Ελλάδα θα ζητήσει και θα λάβει την οικονομική αυτή βοήθεια.

Αυτό που μένει να δούμε, σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ιαπωνική χρηματιστηριακή, είναι εάν ο εν λόγω μηχανισμός είναι αρκετός για να διασκεδάσει τους φόβους εκείνων που εκφράζουν δυσπιστία όσον αφορά στη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των δημοσιονομικών της Ελλάδας. Για εμπόδια σε επίπεδο διαπραγματεύσεων για τη διάθεση του πακέτου κάνει επίσης λόγο η Nomura αναφερόμενη στα πιθανά νομικά κωλύματα που ενδέχεται να συνεπάγονται οι όροι του δανείου.

Ωστόσο, η χρηματιστηριακή εταιρεία εμμένει στην άποψή της ότι η ευρωζώνη δεν είναι πιθανό να επιτρέψει την πτώχευση της Ελλάδας –γεγονός που επιβεβαιώνεται από την τελευταία απόφαση των Ευρωπαίων, όπως υποστηρίζει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα