Κ. Λαγκάρντ: Εύκολη η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 12:54
UPD:14:34

Εύκολα και χωρίς παρερμηνείες μπορεί να ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας, ο οποίος εγκρίθηκε την Κυριακή από το Eurogroup, σύμφωνα με τη Γαλλίδα υπουργό Οικονομικών Κριστίν Λαγκάρντ.

«Όλα τα πρακτικά και τεχνικά ζητήματα του επονομαζόμενου ελληνικού πακέτου έχουν συμφωνηθεί», τόνισε η Λαγκάρντ κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ξένων δημοσιογράφων στο Παρίσι.

«Δεν βλέπω κανένα λόγο για παρερμηνείες σχετικά με αυτή τη συμφωνία», υπογράμμισε. «Είναι πολύ ξεκάθαρο είτε αφορά το επιτόκιο, είτε το ποσό, είτε αυτό που ονομάζουμε ενεργοποίηση».

Η Γαλλίδα υπουργός δήλωσε ακόμα πως «όλες οι χώρες της ζώνης του ευρώ υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο διάσωσης. Υπάρχει ξεκάθαρα μια νέα αποφασιστικότητα των χωρών μελών της ζώνης του ευρώ να βοηθούν αλλήλους».

Η Λαγκάρντ δεν θέλησε πάντως να κάνει γνωστό το ποσό της γαλλικής συμβολής. Σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει του μεριδίου που είχε η Γαλλία στο κεφάλαιο της ΕΚΤ την 1η Ιανουαρίου 2009, η συμβολή της θα ανέλθει σε 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα