Νέο επενδυτικό προϊόν από την Emporiki

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 14:40

Στη δημιουργία ενός νέου επενδυτικού προϊόντος, το «Emporiki Υπεραξία - Greek Blue Chips», το οποίο προσφέρει δυνατότητα υψηλών αποδόσεων, εξασφαλίζοντας παράλληλα ένα ελάχιστο τακτικό ετήσιο εισόδημα και εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη, προχώρησε η Εμπορική Τράπεζα.

Σύμφωνα με την τράπεζα, πρόκειται για μια σύνθετη ομολογία (ομολογία συνδεδεμένη με την πορεία μετοχικού δείκτη), την οποία εξέδωσε η Emporiki Group Finance PLC, θυγατρική του Ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας και η οποία προσφέρει ιδιαίτερα προνόμια στους επενδυτές.

Η ομολογία είναι πενταετούς διάρκειας και εξασφαλίζει στους επενδυτές ετήσια απόδοση 4% κατά το πρώτο έτος. Κατά τα έτη 2 έως 5 η ετήσια απόδοση της ομολογίας συνδέεται με την πορεία του δείκτη μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE/ATHEX 20, δηλαδή θα είναι 6,02% σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη σε οποιαδήποτε ημερομηνία παρατήρησης (2η, 3η, 4η, 5η επέτειο έκδοσης της ομολογίας) είναι ίση ή μεγαλύτερη της τιμής του δείκτη κατά την ημερομηνία αρχικής παρατήρησης (ημερομηνία έκδοσης της ομολογίας), ενώ σε περίπτωση που η τιμή του δείκτη είναι χαμηλότερη ο επενδυτής θα λαμβάνει ετήσια απόδοση 1%.

Επιπλέον, το νέο προϊόν προσφέρει εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη της επένδυσης με ποσό εισόδου από €10.000, ενώ διατίθεται, χωρίς προμήθειες εγγραφής, εξόφλησης και θεματοφυλακής.

Το «Emporiki Υπεραξία - Greek Blue Chips» διατίθεται σε όλα τα καταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας από τις 8 Απριλίου 2010, όπου διατίθενται και λεπτομερείς πληροφορίες για τους πελάτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα