Ανακοίνωση ΟΤΕ για επιβολή προστίμου από την ΕΕΤΤ

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2001 19:25

Σε σχέση με την απόφαση της ΕΕΤΤ, ως προς την άρνηση του ΟΤΕ να διασυνδεθεί έγκαιρα με τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις ο ΟΤΕ με ανακοίνωσή του διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Η υποβολή της καταγγελίας κατά του ΟΤΕ έγινε τον Απρίλιο του 2001 από τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις οι οποίες δεν νομιμοποιούνταν γι' αυτό, δεδομένου ότι δεν είχαν αδειοδοτηθεί ακόμα από την ΕΕΤΤ.

Ο ΟΤΕ υπέγραψε συμφωνίες διασύνδεσης με όλες τις ενδιαφερόμενες τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις έγκαιρα, εφόσον για να προχωρήσει στην υπογραφή των παραπάνω συμφωνιών έπρεπε να συντρέχουν δύο προϋποθέσεις: α) οι τηλεπικοινωνιακές επιχειρήσεις αυτές να έχουν νόμιμα αδειοδοτηθεί από την ΕΕΤΤ με Ειδική Αδεια (Μάιος 2001) και β) η ΕΕΤΤ να καθορίσει ποιοι από τους νόμιμα αδειοδοτημένους τηλεπικοινωνιακούς Οργανισμούς δικαιούνται διασύνδεση.

Μολονότι η ΕΕΤΤ ικανοποίησε τη δεύτερη προϋπόθεση μόλις το Σεπτέμβριο του 2001, ο ΟΤΕ είχε ήδη προχωρήσει από τον Αύγουστο του 2001 στην υπογραφή συμφωνιών διασύνδεσης, επιφυλασσόμενος μόνο ως προς τη συμμόρφωσή του με τις τελικές αποφάσεις της ΕΕΤΤ.

Κατόπιν όλων αυτών προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο ΟΤΕ όχι μόνο δεν έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του, αλλά έδρασε άμεσα συμβάλλοντας καθοριστικά στην απελευθέρωση της αγοράς, όπως προβλέπει τόσο η Ελληνική όσο και η Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Η απόφαση της ΕΕΤΤ, η οποία επιδόθηκε χτες στον ΟΤΕ (6/11/01), μελετάται από τις Nομικές του Yπηρεσίες».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΤΕ



Σχολιασμένα