Ικανοποίηση Γιούνκερ για την αντίδραση των αγορών στο μηχανισμό

Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 21:19

Την ικανοποίησή του για την αντίδραση των αγορών στον συμφωνηθέντα μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας εξέφρασε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Την Κυριακή πήραμε τη σωστή απόφαση....Είμαι καθησυχασμένος από την αντίδραση των αγορών» ενώ μειώθηκαν, αισθητά, οι διαφορές απόδοσης ομολόγου (spread) μεταξύ των ελληνικών και των λοιπών ευρωπαϊκών ομολόγων, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την υπερκάλυψη των εξαμηνιαίων και των ετήσιων ελληνικών κρατικών τίτλων που διατέθηκαν σήμερα.

Ερωτηθείς αν αυτή η θετική αντίδραση των αγορών απομάκρυνε το ενδεχόμενο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ότι «θα πρέπει να αναμείνουμε για λίγες ημέρες ακόμα, σταθμίζοντας τότε την οριστική αντίδραση των αγορών στο σύνολό της».

«Δεν θα κερδοσκοπήσω εγώ, αναφορικά με τυχόν ελληνικό αίτημα» για τη βοήθεια αυτήν, υπογράμμισε. «Η απόφαση αυτή θα είναι της ελληνικής κυβέρνησης», πρόσθεσε.

«Τονίζω, ωστόσο, ότι η Ελλάδα μετά από την πρώτη αντίδραση των αγορών στα μέτρα μας της Κυριακής, δεν αντιμετωπίζει άμεσο οικονομικό πρόβλημα», κατέληξε ο κ. Γιούνκερ.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα