ΥΠΟΙΚ: Πρώτη επιλογή ο δανεισμός από τις αγορές

Νέες βελτιώσεις στο φορολογικό ν/σχ
Τρίτη, 13 Απριλίου 2010 23:39
UPD:14/04/2010 00:26

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ δεν αποτελεί πρώτη επιλογή της κυβέρνησης, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι πρώτη επιλογή είναι ο δανεισμός από τις αγορές, σημειώνοντας ωστόσο ότι αν κάποια στιγμή κριθεί ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο μηχανισμός, αυτό θα γίνει.

Παρατήρησε δε, ερωτηθείς σχετικά, ότι προφανώς το ύψος των επιτοκίων απασχολεί την κυβέρνηση αλλά η απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού δεν θα ληφθεί μόνο βάσει αυτού του κριτηρίου αλλά μιας σειράς κριτηρίων.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να εξαιρεθεί από το μηχανισμό το ΔΝΤ, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι είναι απολύτως σαφές πως πρόκειται για ένα κοινό πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ΕΚΤ και ΔΝΤ. Διευκρίνισε, όμως, ότι είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχει και το ΔΝΤ.

«Νομίζω πως η μείωση που έχει γίνει φέτος είναι αρκετή», δήλωσε ο υπουργός, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο περαιτέρω περικοπής των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων το 2011.

Προανήγγειλε δε κάποιες επιπλέον βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, οι οποίες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη. Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου είναι μια ρύθμιση, η οποία δεν θα επιτρέπει σε κάποιους να κρύβονται πίσω από μια offshore χωρίς να αποκαλύπτουν το φυσικό πρόσωπο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα