Ανακάμπτουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 11:27

Ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς οι ενθαρρυντικές προβλέψεις της Intel, της μεγαλύτερης κατασκευάστριας επεξεργαστών, προσφέρουν στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο. Κέρδη καταγράφουν και οι τράπεζες ενόψει των αποτελεσμάτων της JPMorgan Chase.

Η Intel ανακοίνωσε αργά χθες ότι το μικτό περιθώριο κέρδους διαμορφώθηκε το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2010 στο 63% και προέβλεψε περιθώριο περίπου 64% για το τρέχον τρίμηνο. Όσον αφορά στα έσοδα, η εταιρεία τα αναμένει περίπου στα 10,2 δισ. δολάρια, έναντι των 9,68 δισ. δολαρίων που αναμένουν κατά μέσο όρο οι οικονομολόγοι.

«Η Intel ξεπέρασε τις προσδοκίες της αγοράς – μια περαιτέρω απόδειξη της ισχυρής ανάκαμψης στον τεχνολογικό κλάδο, η οποία προήλθε από τις κεφαλαιουχικές δαπάνες των επιχειρήσεων και των νέων προϊόντων που παρουσιάστηκαν σε επίπεδο λιανικής», σχολίασε αναλυτής της Barclays Wealth.

Στις 10:52 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχυόταν κατά 0,2% στις 1.101,12 μονάδες, έχοντας κλείσει χθες με απώλειες 0,3%.

Στον τραπεζικό κλάδο, οι μετοχές των Standard Chartered, Barclays, Lloyds, Royal Bank of Scotland, BNP Paribas και Societe Generale σημείωναν άνοδο από 0,4% έως 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα