Εποπτεία της ασφαλιστικής αγοράς από την Επ.Ε.Ι.Α. ζητούν ΕΕΑΕ, ΠΣΑΣ, ΣΕΜΑ

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 17:08

Τη συνέχιση της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς από την Επ.Ε.Ι.Α. ζητούν τα τρία σωματεία διαμεσολαβούντων, η Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΑΣ) και ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ).

Τις απόψεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των τριών συνδέσμων μιλώντας σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού με θέμα «Εξελίξεις την ασφαλιστική αγορά - Επιπτώσεις από την ανάκληση αδειών εταιρειών - Νέο θεσμικό πλαίσιο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κωστής Μαυρόπουλος, πρόεδρος ΕΕΑΕ, η κ. Ελένη Γρυπάρη, πρόεδρος του ΠΣΑΣ και ο κ. Γιώργος Καραβίας, πρόεδρος του ΣΕΜΑ, επεσήμαναν ότι απαίτηση όλων είναι η Πολιτεία να μη συνεργήσει στη διακοπή της εποπτείας.

Υποστήριξαν ακόμη ότι η Επ.Ε.Ι.Α με οποιαδήποτε μορφή έχει υποχρέωση έναντι της ασφαλιστικής αγοράς να συνεχίσει το πολύ σοβαρό και σημαντικό της έργο, διασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του κλάδου, προσθέτοντας ότι οποιαδήποτε διακοπή στην Εποπτεία θα πρέπει να εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες μεταφοράς των αρμοδιοτήτων της Επ.Ε.Ι.Α. στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σημειώνεται ότι ιστορικά για πρώτη φορά τα τρία σωματεία διαμεσολαβούντων, ΠΣΑΣ, ΕΕΑΕ και ΣΕΜΑ, διοργάνωσαν από κοινού ενημερωτική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Επαγγελματικου Επιμελητηρίου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εκπρόσωποι των διαμεσολαβούντων ζήτησαν από την κυβέρνηση να ανοίξει διάλογο με την ασφαλιστική αγορά άμεσα, πριν από τη σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση που θα αφορά ζητήματα της ασφαλιστικής βιομηχανίας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαμεσολαβούντες με την επαγγελματική και τεχνική τους εμπειρία να διατυπώσουν προτάσεις, παρατηρήσεις και επισημάνσεις πριν την τελική διαμόρφωση κάθε νομοθετήματος.

Ζήτησαν επίσης την άμεση ενεργοποίηση της κυβέρνησης προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα ασφαλισμένων των Εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value, όπως και κάθε άλλης εταιρείας της οποίας η άδεια θα ανακαλείται.

Κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης τοποθετήθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Επ.Ε.Ι.Α., Γιώργος Πέτσας, ο οποίος ζήτησε από την ασφαλιστική αγορά να αντιμετωπίσει θετικά το ζήτημα της αναδρομικότητας του εγγυητικού κεφαλαίου για τους ασφαλισμένους των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value, προσβλέποντας σε μακροπρόθεσμα οφέλη.

Ομιλία απηύθυνε και ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής των δύο προαναφερόμενων εταιρειών, κ. Ιωάννης Παντελίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι αποζημιώσεις προς τους ασφαλισμένους θα αρχίσουν να καταβάλλονται το συντομότερο δυνατό, αλλά και η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, η οποία αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις του κλάδου και παρουσίασε την εικόνα και τα αποτελέσματα όλης της ασφαλιστικής αγοράς

Σημειώνεται ότι τα τρία σωματεία θα καταθέσουν από κοινού ψήφισμα προς τον αρμόδιο υπουργό με τα συγκεκριμένα αιτήματά τους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα