Ισπανία: Ουδείς μπορεί να εμποδίσει τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 17:43

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει δεσμευθεί να βοηθήσει την Ελλάδα αν χρειασθεί, και καμία χώρα δεν μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στη χορήγηση της βοήθειας, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική προεδρία.

Όπως δήλωσε ο ισπανός υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντιέγκο Λόπεθ Γκαρίδο, δεν χρειάζονται περισσότερες σύνοδοι των χωρών της ευρωζώνης, μετά τις τρεις που πραγματοποιήθηκαν τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, προκειμένου να δοθεί το πράσινο φως για τη χορήγηση βοήθειας στην Ελλάδα.

«Η πολιτική απόφαση ελήφθη, θα υπάρχουν 30 δισεκατομμύρια στη διάθεση της Ελλάδας, εάν η ελληνική κυβέρνηση χρειαστεί αυτό το ποσό», είπε ο ισπανός αξιωματούχος, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ κατά το τρέχον εξάμηνο.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ο Γκαρίδο σημείωσε ότι, όλες οι χώρες μέλη της ευρωζώνης που μετέχουν στο σχέδιο στήριξης είναι υποχρεωμένες να ακολουθήσουν τις συνταγματικές τους διαδικασίες για την έγκριση της απόφασης, αλλά ουδείς θα μπορούσε να εμποδίσει τη βοήθεια εάν η Ελλάδα τη ζητήσει.

Είπε ακόμα ότι το μόνο που θα χρειαστεί πριν ενεργοποιηθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι μία τεχνική αποτίμηση από εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Διαβεβαίωσε όμως τους δημοσιογράφους ότι η χορήγηση βοήθειας έχει εγκριθεί πολιτικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα