Σε νέα υψηλά 18 μηνών οι ευρωπαϊκές αγορές

Τετάρτη, 14 Απριλίου 2010 20:05

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 18 μηνών αναρριχήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές.

Ώθηση στο επενδυτικό κλίμα έδωσαν οι ενθαρρυντικές προβλέψεις της Intel αλλά και της JPMorgan Chase, καθώς και τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Μάρτιο.

Ειδικότερα, αύξηση μεγαλύτερη της αναμενόμενης παρουσίασαν οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Μάρτιο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Οι πωλήσεις ενισχύθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 1,6%, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδό τους κατά 1,2%.

Στις 1.105,32 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,6%, έκλεισε ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300, μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις απωλειών.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις της Intel προσέφεραν στήριξη στον τεχνολογικό κλάδο, με τις μετοχές των STMicroelectronics και Infineon να παρουσιάζουν άνοδο 2,7% και 2,8%, αντίστοιχα.

Κέρδη κατέγραψαν και οι τίτλοι των τραπεζών UBS, Deutsche Bank και BNP Paribas, οι οποίες ενισχύθηκαν από 1,6% έως 3,1%.

Ανά την Ευρώπη, στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,6%, στη Φραγκφούρτη ο DAX σημείωσε άνοδο 0,8% και στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,6%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα