Nέος δείκτης FTSE στο ΧΑΑ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2002 16:54

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, σε συνέχεια της συνεργασίας του με τον όμιλο FTSE, παγκόσμιο παροχέα χρηματιστηριακών δεικτών, αποφάσισε τη δημιουργία ενός νέου δείκτη στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά με την ονομασία FTSE / ASE 140.

Ο δείκτης FTSE/ASE 140, του οποίου ο υπολογισμός θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2003, θα περιλαμβάνει τις μετοχές των υφιστάμενων δεικτών FTSE / ASE 20, FTSE / ASE Midcap 40 and FTSE / ASE Smallcap 80. Ο νέος δείκτης θα υπολογίζεται για κάθε ημέρα συναλλαγών σε πραγματικό χρόνο και θα αναθεωρείται δύο φορές το χρόνο τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τους γνωστούς κανόνες που διέπουν τους δείκτες FTSE.

Ο Peter de Graaf, Managing Director του FTSE Europe ανέφερε : "Η μεθοδολογία FTSE αναγνωρίζεται ως διεθνές πρότυπο δημιουργίας δεικτών. Η προσθήκη του νέου δείκτη FTSE / ASE 140 σημαίνει ότι επενδυτές τόσο στη διεθνή όσο και στην εγχώρια αγορά θα μπορούν πλέον να μετρήσουν την επίδοση της πλειοψηφίας της Ελληνικής αγοράς, κάνοντας χρήση ενός διεθνώς αναγνωρισμένου benchmark".

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ Παναγιώτης Αλεξάκης, δήλωσε: "Είμαστε ευτυχείς που επεκτείνουμε τις σχέσεις μας με τον FTSE, έναν από τους κορυφαίους παροχείς χρηματιστηριακών δεικτών διεθνώς, με την εκκίνηση του δείκτη FTSE / ASE 140. Ο δείκτης αυτός θα ενισχύσει την εικόνα των Ελληνικών εταιριών τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά".

Μια ανεξάρτητη επιτροπή πεπειραμένων παραγόντων της αγοράς θα αναθεωρεί το σύνολο των δεικτών FTSE κάθε έξη μήνες τον Απρίλιο και τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα