Οργισμένη αντίδραση ΓΣΕΕ για τις συστάσεις Ρεν

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2010 18:44

Την έντονη αντίδραση της ΓΣΕΕ προκάλεσαν οι συστάσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν για επέκταση των περικοπών και στον ιδιωτικό τομέα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μιλά για κλιμάκωση των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων κατά των εργαζομένων καταδικάζοντας «με τον πιο έντονο τρόπο τη μεθοδευμένη στοχοποίηση των εργαζομένων μέσω της "δαιμονοποίησης" των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα εργασίας, ως την κύρια αιτία έλλειψης ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας».

«Ο κος Όλι Ρεν αντί να επιδίδεται σε παραινέσεις και ευχές "καλό κουράγιο" θα έπρεπε να εργάζεται για να αποκτήσει η Ευρώπη πολιτική και οικονομική οντότητα με μια οικονομία που η ανταγωνιστικότητα της δεν θα εδράζεται στην μείωση του μισθολογικού κόστους και των κοινωνικών περικοπών αλλά στην καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και στην ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή» σημειώνει ακόμη η Συνομοσπονδία.

«Αυτές οι ιδέες έφεραν την Ευρώπη και την Ελλάδα στην σημερινή κατάσταση και από πάνω ζητούν και τα ρέστα» προστίθεται στην ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα