Στην Ενωση Θεσμικών η ΕΧΑΕ

Τετάρτη, 07 Νοεμβρίου 2001 21:07

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών, στο πλαίσιο των τακτικών εκδηλώσεων, η παρουσίαση των Ελληνικών Χρηματιστηρίων.

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης ο Παναγιώτης Αλεξάκης, πρόεδρος του δ.σ. και ο Γκίκας Μάναλης, γενικός διευθυντής, ανέπτυξαν τους στόχους, τη στρατηγική και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας και του ομίλου γενικότερα.

Στην παρουσίαση δόθηκε έμφαση στο πρόγραμμα της χρηματοοικονομικής αναδιάρθρωσης των εταιρειών του ομίλου, στις ενέργειες για την περαιτέρω ανάπτυξη και ενδυνάμωση της εγχώριας αγοράς και στην προώθηση των ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ακόμη, έγινε αναφορά στον ανταγωνισμό μεταξύ των διεθνών χρηματιστηρίων, που οδηγεί στην εισαγωγή ολοένα και περισσοτέρων από αυτά στις εγχώριες αγορές τους, με αποτέλεσμα τη δημιουργία του διεθνούς κλάδου των εισηγμένων χρηματιστηρίων.

Η ΕΧΑΕ περιλαμβάνεται στον δείκτη FTSE/MV Exchanges του κλάδου αυτού, όπως και στον δείκτη MSCI Small Cap, ενώ από τις 6 Νοεμβρίου περιλαμβάνεται τόσο στο Γενικό Δείκτη του ΧΑΑ, όσο και στον κλαδικό δείκτη συμμετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ



Σχολιασμένα