ΟΔΔΗΧ: Μετά τις 20/4 το road show για ομόλογα στις ΗΠΑ

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 10:17

Σύμφωνα με το Reuters, η Ελλάδα στράφηκε στην αμερικανική τράπεζα για την έκδοση ομολόγου σε δολάρια, που θα απευθύνεται σε Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων προκειμένου να διευρύνει την επενδυτική της βάση.

Μετά τις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί το road show για ομόλογα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Πέτρο Χριστοδούλου.

Σε σημερινή συνέντευξή του στο ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος εάν η χώρα θα εκδώσει ομόλογα σε δολάρια, υποδηλώνοντας ότι ο οργανισμός θα λάβει τις αποφάσεις του αφού αξιολογήσει την όρεξη των επενδυτών μετά το roadshow.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο δύο πηγές, η χώρα διόρισε την Morgan Stanley ως βασικό ανάδοχο για τη σχεδιαζόμενη δολαριακή έκδοση, αν και η εταιρεία το διέψευσε. Η Ελλάδα στράφηκε στην αμερικανική τράπεζα για την έκδοση ομολόγου σε δολάρια, που θα απευθύνεται σε Αμερικανούς διαχειριστές κεφαλαίων προκειμένου να διευρύνει την επενδυτική της βάση, ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο πρακτορείο.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα