Αναπτυξιακά μέτρα ζητά η ΕΣΕΕ

Παρασκευή, 16 Απριλίου 2010 15:49

Αναποτελεσματικά χαρακτηρίζει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΣΕ) τα μέτρα που περιλαμβάνει το φορολογικό νομοσχέδιο. Επισημαίνει παράλληλα ότι δεν επιτυγχάνεται ο απαραίτητος αναπτυξιακός προσανατολισμός, δεν λύνονται σε καμία περίπτωση τα προβλήματα της πολυπλοκότητας, του κόστους χρόνου, χρήματος και της γραφειοκρατίας και δεν υπάρχει καμία ένδειξη όσον αφορά στη δημιουργία αξιόπιστων φοροεισπρακτικών μηχανισμών ή πάταξης της φοροδιαφυγής.

H ΕΣΕΕ υποστηρίζει ότι παρά την πεντάμηνη διαβούλευση δεν περιλαμβάνονται στον επιθυμητό βαθμό οι προτάσεις των κοινωνικών εταίρων και καλεί την κυβέρνηση, με ορατό τον κίνδυνο της ύφεσης, να δώσει ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό και στη λήψη μέτρων ανάπτυξης τα οποία θα αντισταθμίσουν την παρούσα κατάσταση, θα τονώσουν τη ζήτηση και θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενη τέλος στις τελευταίες τροποποιήσεις, σημειώνει μεταξύ άλλων πως η αλλαγή που αφορά τη μείωση του χρόνου έφεσης στα δικαστήρια, «είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει προβλήματα γιατί δεν δίνει τον απαραίτητο χρόνο προετοιμασίας για την προσφυγή, διαδικασία που απαιτεί τη συνεργασία και το συντονισμό δικηγόρου, ειδικού συμβούλου της επιχείρησης και του επιχειρηματία».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα