Sciens: Εξαγορά του τομέα διαχείρισης hedge funds της Partners Group

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 11:08

Την εξαγορά του τομέα διαχείρισης Hedge Funds του ελβετικού επενδυτικού οίκου Partners Group ολοκλήρωσε η Sciens Fund of Funds Management Holdings Ltd, στην οποία η Sciens Διεθνής Συμμετοχών συμμετέχει άμεσα με ποσοστό 19,9%.

Με την εν λόγω επιχειρηματική κίνηση, η Sciens Fund of Funds Management αποκτά τον έλεγχο του συστήματος διαχειριζόμενων επενδυτικών λογαριασμών (managed accounts) της Partners Group, καθώς και σημαντικά υπό διαχείριση κεφάλαια.

Η Sciens Fund of Funds Management, μία διεθνής εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων με υπό διαχείριση κεφάλαια άνω των 5 δισ. δολαρίων, ενισχύει, μέσα από την εξαγορά του συστήματος αυτού, την τεχνογνωσία της στον τομέα των διαχειριζόμενων επενδυτικών λογαριασμών και αναδεικνύεται σε έναν από τους μεγαλύτερους επενδυτικούς οίκους στον τομέα αυτό, αποκτώντας έτσι σημαντικό πλεονέκτημα στην προσέλκυση μεγάλων θεσμικών επενδυτών.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία, με ενεργή παρουσία κυρίως στις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία, έχει αξιολογηθεί από τον οίκο αξιολόγησης Fitch με βαθμό "Μ2- Strong".



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα