Κλείσιμο των αεροδρομίων βάσει δοκιμαστικών πτήσεων προτείνει η Air France

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010 18:47

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζει η αεροπορική εταιρεία Air France τις πληροφορίες για το κλείσιμο των αεροδρομίων, αφού διεξήγαγε χωρίς κανένα πρόβλημα πέντε δοκιμαστικές πτήσεις που είχαν ως στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιπτώσεων του νέφους της τέφρας στα αεροπλάνα της.

Οι πληροφορίες που χρησιμοποιήθηκαν για να κλείσουν τα περισσότερα από τα αεροδρόμια στη Γαλλία είναι ανεπαρκείς, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πιέρ Ανρί Γκουρζόν.

Ο κ. Γκουρζόν πρότεινε να βασιστούμε στις δοκιμές πτήσης, τη «μόνη στέρεη βάση», όπως την χαρακτήρισε, για τη λήψη μιας απόφασης.

Η Air France εκτέλεσε πέντε πτήσεις αξιολόγησης χωρίς επιβάτες την Κυριακή σε συμφωνία με τη Γενική Διεύθυνση της γαλλικής πολιτικής αεροπορίας (DGAC), και άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες.

Δύο από τις πτήσεις πραγματοποιήθηκαν με Airbus A320 στη νοτι-δυτική Γαλλία και τρεις με Boeing 777 από τη Μασσαλία (νότια) και στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά), στο αεροδρόμιο Roissy στο Παρίσι. Επτά ακόμη πτήσεις προβλέπονται για σήμερα.

«Κανονικά, η Air France πραγματοποιεί 70 υπερατλαντικές πτήσεις μετάβασης και 70 επιστροφής την ημέρα. Αύριο (Τρίτη), ελπίζουμε να έχουμε 17 προς κάθε κατεύθυνση, ή το ένα τέταρτο των κανονικών δραστηριοτήτων μας. Είναι όμως ανεπαρκές», ανέφερε ο κ. Γκουρζόν.

Η Air France εκτιμά ότι χάνει 35 εκατ. ευρώ την ημέρα μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων στο Παρίσι την Πέμπτη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα