Lufthansa: Επανάληψη πτήσεων με οπτική επαφή

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 06:57

Την επανάληψη των πτήσεων, με πρώτη τη Lufthansa, παρά την επέκταση της απαγόρευσης στη Γερμανία από τις αρχές εναέριας ασφαλείας (DFS), ανακοίνωσαν οι γερμανικές αεροπορικές εταιρείες, κυρίως των πτήσεων μεγάλων αποστάσεων με τη διαδικασία της διακυβέρνησης με οπτική επαφή.

Παρά το γεγονός ότι ο γερμανικός εναέριος χώρος θα παραμείνει κλειστός έως τις 03.00, ώρα Ελλάδας, η Lufthansa ανακοίνωσε την «άμεση» επανάληψη των πτήσεων «μεγάλων αποστάσεων» από τη Γερμανία, ενώ η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία Air Berlin ανακοίνωσε πως πραγματοποίησε 104 πτήσεις, κυρίως προς την ισπανική νήσο Μαγιόρκα, με τη μέθοδο «οπτικής επαφής», που ισχύει συνήθως για ελαφρά αεροσκάφη, αφού έλαβε άδεια από τις αρχές.

Με βάση αυτήν τη διαδικασία, τα αεροσκάφη μπορούν να πετούν σε ύψος έως 3.000 μέτρων με τους κυβερνήτες να προσέχουν για άλλα αεροσκάφη, αλλά το μέτρο αυτό μπορεί να επεκταθεί και σε πτήσεις σε μεγαλύτερο ύψος.

Η Lufthansa τόνισε πως 50 από τα αεροσκάφη, που πραγματοποιούν πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, αναχώρησαν από τη Γερμανία, έχοντας άδεια να επαναπατρίσουν πάνω από 15.000 ταξιδιώτες από ξένα παραθεριστικά κέντρα.

Επίσης προβλέπεται να πραγματοποιηθούν και «μερικές εσωτερικές πτήσεις στη Γερμανία», τονίζει η Lufthansa στην ιστοσελίδα της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα