Βολές πρατηριούχων κατά εταιρείων εμπορίας βενζίνης

Τρίτη, 20 Απριλίου 2010 13:23

Αντιδράσεις από τις Ομοσπονδίες Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων προκάλεσε χθεσινή ανακοίνωση του Συνδέσμου Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΑ), σύμφωνα με την οποία είναι σε έξαρση οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στους καταναλωτές.

«Με αφορμή τη διαπίστωση παράβασης ελλειμματικών παραδόσεων από ένα πρατήριο με χρήση ηλεκτρονικού μηχανισμού, ο ΣΕΕΠΕ προβαίνει σε πρωτοφανείς γενικεύσεις και υποδείξεις προς τις αρχές να εφορμήσουν κατά των βενζινοπωλών», αναφέρει συγκεκριμένα η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών, η οποία κατηγορεί επίσης το Σύνδεσμο για απόπειρα παραπλάνησης προκειμένου να αποφύγουν τον έλεγχο οι εταιρείες χονδρικής.

Η ΟΒΕ θέτει επίσης το ερώτημα γιατί ο ΣΕΕΠΕ είναι κατά της εγκατάστασης των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών - εκροών όγκου καυσίμων στα πρατήρια και ευρύτερα σε όλα τα στάδια από τα διυλιστήρια μέχρι τη κατανάλωση, ώστε να κτυπηθεί πραγματικά και όχι περιπτωσιακά το λαθρεμπόριο και το παρεμπόριο.

Από την πλευρά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων καλεί τον Σύνδεσμο των Εταιριών να ενημερώσει αν οι εταιρείες - μέλη του διακόπτουν άμεσα τη συνεργασία με τα πρατήρια που διαπιστώνεται από τους ελέγχους ότι παρανομούν, κάνοντας ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων, ή αντίθετα συνεχίζουν τη συνεργασία μαζί τους. Θεωρεί επίσης ότι ο ΣΕΕΠΕ έχει υποχρέωση να αναφέρει άμεσα και στοιχειοθετημένα, δηλαδή με ονοματεπώνυμο και διεύθυνση, τα πρατήρια για τα οποία έχει πληροφορίες ότι κάνουν ελλειμματικές παραδόσεις.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα