Στο «μικροσκόπιο» της SEC η BHP Billiton

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 09:21
UPD:09:30

Ενδείξεις για πιθανή παράβαση των νόμων περί διαφθοράς εντόπισε η BHP Billiton, μετά τη σχετική έρευνα που έχει ξεκινήσει η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) στη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία του κόσμου.

Ειδικότερα, σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι διαπίστωσε «πιθανές παραβάσεις των εφαρμόσιμων νόμων περί διαφθοράς, που συμπεριλαμβάνουν συνεργασίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Σύμφωνα με την BHP, η έρευνα που έχει ξεκινήσει η SEC και η οποία αφορά στην ολοκλήρωση ορισμένων πρότζεκτ εξόρυξης δεν συμπεριλαμβάνει τις δραστηριότητές της στην Κίνα, όπου τέσσερα στελέχη της Rio Tinto φυλακίστηκαν τον περασμένο μήνα κατηγορούμενα για δωροδοκία.

Η SEC δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει την ύπαρξη ή μη οποιασδήποτε έρευνας, δήλωσε ο Τζον Νέστερ, εκπρόσωπος της αμερικανικής αρχής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν εντείνει τους ελέγχους στις εταιρείες, προκειμένου να διαπιστώσουν πιθανές παραβάσεις νόμων, μετά την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα