Ερώτηση ΛΑΟΣ στον ΥΠΟΙΚ για το μηχανισμό στήριξης

Τετάρτη, 21 Απριλίου 2010 21:27

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, με θέμα: «Απαράδεκτος μηχανισμός κερδοσκοπίας σε βάρος της Ελλάδας» κατέθεσε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.

Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ,

Όπως κατ επανάληψη ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Γ. Καρατζαφέρης, έχει καταγγείλει στη Βουλή για τοκογλυφία των ευρωπαϊκών κρατών σε βάρος της Ελλάδας με την πιθανή ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης, ακριβώς την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποίησε και ο Γερμανός Ευρωβουλευτής, επικεφαλής των Σοσιαλιστών κ. Μάρτεν Σούλτς σε ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο. Ο κ. Σουλτς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο, υπογράμμισε ότι, βάσει της «ρήτρας μη διάσωσης», ένα κράτος δεν υποχρεούται να αναλάβει τα χρέη ενός άλλου κράτους, αλλά και δεν έχει δικαίωμα να αποκομίζει κέρδη λόγω του χρέους ενός άλλου κράτους, κάνοντας ειδική αναφορά στη Γερμανία και τα κέρδη που θα αποκομίσει συμμετέχοντας στο δανεισμό με 5%, ενώ η ίδια δανείζεται με 3%.

Αν τελικά η Ελλάδα προσφύγει στον μηχανισμό στήριξης της ΕΕ, η Γερμανία, σύμφωνα με τον Γερμανό Ευρωβουλευτή, θα κερδίσει περί τα 900 εκατ. ευρώ τα οποία προκύπτουν από το επιτόκιο του 3% με το οποίο θα αντλήσει χρήματα από την αγορά για να δανείσει την Ελλάδα με επιτόκιο της τάξεως του 5% για τρία χρόνια.

Ερωτάσθε:

Με ποιο τρόπο σκέπτεστε να αντιδράσετε στον απαράδεκτο αυτό μηχανισμό ώστε να αποτρέψετε την κερδοσκοπία σε βάρος της χώρας μας;

Ο ερωτών βουλευτής

Αϊβαλιώτης Κων/νος



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα