Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 05:24
UPD:06:03

Πτωτικά για πρώτη φορά σε τρεις μέρες κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν οι μετοχές των μεταλλουργιών για των ιαπωνικών εξαγωγικών εταιρειών, μετά την υποχώρηση της τιμής των εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής και την ισχυροποίηση του γιέν.

Οι μετοχές της Rio Tinto Group, της τρίτης σε μέγεθος μεταλλουργίας στον κόσμο, απώλεσαν 2,3% στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Mitsubishi Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής της Ιαπωνίας, βυθίστηκαν 1,8% στο Τόκιο. Οι μετοχές της Nintendo Co., η οποία πραγματοποιεί περίπου το 34% των εσόδων της από την Ευρώπη, σημείωσαν απώλειες 2,2% στην Οσάκα καθώς το γιέν κινήθηκε ανοδικά έναντι του ευρώ και του δολαρίου εν μέσω εικασιών ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, θα ζητήσει νέους οικονομικούς κανονισμούς.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχωρούσε 1,2% φθάνοντας στις 125,69 μονάδες στις 11:07 π.μ. στο Τόκιο. Χθες ο περιφερειακός δείκτης σημείωσε άνοδο 0,9%, τη μεγαλύτερη από τις 26 Μαρτίου, καθώς τα καλύτερα από τις προβλέψεις εταιρικά αποτελέσματα, τόνωσαν την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη. Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 έκανε βουτιά 1,9%, διαγράφοντας τη χθεσινή άνοδο τού 1,7%. Στην Κίνα ο Shanghai Composite Index υποχώρησε 1,2%.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index υποχώρησε 0,1%. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average (DJIA) ισχυροποιήθηκε 0,1%, μετά τα καλύτερα των προβλέψεων κέρδη της Apple Inc., της Morgan Stanley και της Boeing Co.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι που αποτελούν τον περιφερειακό δείκτη MSCI Asia Pacific Index. Οι εταιρείες με πρώτες ύλες οδήγησαν τις απώλειες μετά την υποχώρηση του δείκτη των έξι μετάλλων στο London Metal Exchange (LME) σε ποσοστό 0,8% χθες και την πτώση του αργού πετρελαίου για παράδοση Ιουνίου κατά 0,2% στη Νέα Υόρκη. Σήμερα το αργό σημείωσε απώλειες 0,5%.

Ανοδικά έναντι των 16 κυριότερων νομισμάτων κινήθηκε το γιέν καθώς ο εκπρόσωπος του Μπαράκ Ομπάμα είπε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ζητήσει σήμερα από τον χρηματο-οικονομικό κλάδο να υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις για τους όρους λειτουργίας της αγοράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του, τονώνοντας τη ζήτηση για το ιαπωνικό νόμισμα ως καταφύγιο από την κατάρρευση του τραπεζικού τομέα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα