eBay: Προβλέψεις κερδών που απογοητεύουν την αγορά

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 11:38
UPD:11:50

Προβλέψεις κερδών που υπολείπονται των προσδοκιών της Γουόλ Στριτ ανακοίνωσε η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου EBay Inc για το υπόλοιπο του έτους, οδηγώντας τη μετοχή της σε πτώση 8%.

Η εταιρεία διανύει το δεύτερο έτος του τριετούς προγράμματος αναδιάρθρωσης που έχει εκπονήσει με σκοπό την τόνωση της ζήτησης για τα προϊόντα της. Αυτό που θέλει η εταιρεία είναι να κάνει την διαδικτυακή τοποθεσία ηλεκτρονικών δημοπρασιών προϊόντων πιο φιλική στο χρήστη, κάτι το οποίο έχει εν μέρει πετύχει.

Η αισιοδοξία, όμως, της Γουόλ Στριτ για ταχύτερους ρυθμούς ανάκαμψης και των επενδυτών για την κερδοφορία του eBay οδήγησαν στη διαμόρφωση υψηλών προσδοκιών στις οποίες η εταιρεία δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Ο αναλυτής της BGC Partners, Κόλιν Γκίλις, χαρακτηρίζει τις προβλέψεις της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο «άτονες» και τη συμβουλεύει να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της προς τα επάνω εάν θέλει να διατηρήσει την αγοραστική δυναμική των μετοχών της.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Μπομπ Σουάν δήλωσε ότι η εταιρεία δεν προχώρησε σε αναθεώρηση των αποτελεσμάτων της για το σύνολο του έτους, καθώς η βελτίωση των μεγεθών της είναι πιθανό να αντισταθμιστή από τις αρνητικές επιπτώσεις σε περίπτωση ανατίμησης του δολαρίου.

Για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, η eBay αναθεώρησε τις προβλέψεις των εσόδων της σε 2,2 δισ. δολάρια, από 2,15 δισ. δολάρια, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη της αναθεωρήθηκαν από 37 σεντ σε 39 σεντ ανά μετοχή. Οι αναλυτές εκτιμούν έσοδα βΆ τριμήνου 2,2 δισ. δολαρίων και κέρδη ανά μετοχή στα 40 σεντ.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα