Στην Αττάλεια αντί του Ηρακλείου το κρουαζιερόπλοιο Aida

Πέμπτη, 22 Απριλίου 2010 15:59

Μετά από οκτώ χρόνια στο Ηράκλειο Κρήτης, το ιταλικό κρουαζιερόπλοιο Αida θα έχει εφεξής ως home port (λιμένα εκκίνησης κρουαζιέρας) την Αττάλεια της Τουρκίας.

Σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΠΟΙΑΝ, διευκρινίζεται ότι η απόφαση αυτή της εταιρείας του κρουαζιερόπλοιου ελήφθη για λόγους που δεν σχετίζονται με τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές, και πλέον το Αida θα έχει ως home port την Αττάλεια της Τουρκίας, λόγω της καλύτερης εξυπηρέτησης που του παρέχει το αεροδρόμιο της Αττάλειας σε σχέση με το αντίστοιχο του Ηρακλείου.

Διαβεβαιώνεται επίσης, πως το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο θα συνεχίσει τις διελεύσεις του από το Ηράκλειο και τους άλλους ελληνικούς λιμένες.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή του πλοίο, δεδομένου του μεγάλου αριθμού καταπόπλων, ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε.(ΟΛΗ ΑΕ) πέρυσι (έτος 2009) προέβη στην κατασκευή ειδικού στέγαστρου για τις ανάγκες των επιβατών μέχρι να περαιωθεί ο σταθμός κρουαζιερόπλοιων. Μάλιστα εταιρεία με επιστολή της ευχαρίστησε τον Οργανισμό Λιμένα Ηρακλείου για τη συνεργασία και τις πρωτοβουλίες του.

Όσον αφορά γενικότερα την ανάπτυξη των Λιμενικών Υποδομών, επισημαίνεται ότι το υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠΟΙΑΝ) έχει υποβάλει αναλυτική πρόταση χρηματοδότησης για έργα Υποδομών και ανάπτυξης που αφορούν το ΕΣΠΑ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα