Με οριακές απώλειες έκλεισε ο Nikkei

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 10:47

Με οριακές απώλειες 0,3% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης, κλείνοντας την τρίτη εβδομάδα πτώσης κατά σειρά, παρότι οι αναθεωρήσεις προβλέψεων από τις εταιρείες όπως η Furukawa Electric παρείχαν στήριξη στην αγορά.

Κέρδη σημείωσε παρΆ όλα αυτά η Honda Motor Co, η οποία έκλεισε 1,1% υψηλότερα, μετά από δημοσίευμα ότι τα λειτουργικά κέρδη της αυτοκινητοβιομηχανίας για την περασμένη χρήση θα ξεπεράσουν τις προηγούμενες εκτιμήσεις, ενώ θετικό ρόλο έπαιξε και η κυκλοφορία τριών νέων υβριδικών μοντέλων της εταιρείας στην Κίνα εντός της επόμενης διετίας.

Η κάλυψη των ανοιχτών θέσεων στην αγορά προθεσμιακών συμβάσεων (futures) βοήθησε τη χρηματαγορά να αντισταθεί παρά τους αρνητικούς παράγοντες, όπως η ενδυνάμωση του γεν, η αβεβαιότητα για το χρέος της Ελλάδας που κάμπτει τη διάθεση για ανάληψη κινδύνου και τις πρόσφατες κινήσεις της Κίνας να περιορίσει την κερδοσκοπία στην αγορά ακινήτων.

Ο Nikkei υποχώρησε σήμερα στις 10.914,46 μονάδες, ενώ αμετάβλητος στις 978,20 μονάδες έκλεισε ο διευρυμένος δείκτης Topix.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα