EE: Ταχεία δράση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού

Παρασκευή, 23 Απριλίου 2010 13:56
UPD:13:58

Ταχεία δράση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα δεσμεύθηκε να αναλάβει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία σε ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι δεν είχε καμία γνώση σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει σήμερα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, Αμαντέου Αλταφάζ, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αποφασίσουν για τη χορήγηση έκτακτων δανείων στη χώρα αφότου κριθεί από την Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι έγκυρο.

«Σε πρώτο στάδιο, η Κομισιόν και η ΕΚΤ θα εκδώσουν γνώμη όσον αφορά στην ανάγκη ενεργοποίησης του μηχανισμού και μόλις αυτή δοθεί στη δημοσιότητα, το Eurogroup θα αποφασίσει επισήμως για την ενεργοποίηση του μηχανισμού», δήλωσε, διευκρινίζοντας πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τη λήψη της απόφασης.

Παράλληλα, ο Αλταφάζ τόνισε ότι ο ευρωπαίος επίτροπος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν θα υπογραμμίσει τη στενή συνεργασία με το ΔΝΤ για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Ο Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο (εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν) για τo ελληνικό αίτημα βοήθειας

Ο Αμαντέου Αλταφάζ Τάρντιο (εκπρόσωπος του επιτρόπου Ολι Ρεν) για τo ελληνικό αίτημα βοήθειας

Ανέφερε επίσης ότι η Κομισιόν δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Οι ελληνικές αρχές έκαναν ό,τι χρειάζεται για τη μείωση του ελλείμματος το 2010, πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα