Σημαντική άνοδος για τη μετοχή της Toyota

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 09:38

O τίτλος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο ενισχύθηκε σήμερα έως 3,5%, καταγράφοντας τα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά κέρδη από τις 8 Μαρτίου.

Τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων επτά εβδομάδων σημείωσαν οι μετοχές της Toyota Motor στο Τόκιο μετά από δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει ότι η εταιρεία θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρονιάς.

Συγκεκριμένα, ο τίτλος της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο ενισχύθηκε σήμερα έως 3,5%, καταγράφοντας τα υψηλότερα ενδοσυνεδριακά κέρδη από τις 8 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Nikkei English News, η Toyota θα εμφανίσει λειτουργικά κέρδη έως 50 δισ. γιεν (530 εκατ. δολάρια) κατά την ετήσια οικονομική χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει προβλέψει ετήσιες λειτουργικές ζημίες 20 δισ. γιεν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη ανώνυμες πηγές, η αυτοκινητοβιομηχανία ενδεχομένως να επέστρεψε στα κέρδη χάρη στην περικοπή δαπανών και στην εξασθένηση του γιεν, η οποία ενίσχυσε τα έσοδά της από το εξωτερικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα