Β. Σόιμπλε: Πριν τις 19/5 η απόφαση για βοήθεια στην Ελλάδα

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 14:38

«Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μέχρι τις 19 Μαΐου, οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτες», ανέφερε o Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

Στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι να δοθεί η έγκριση για την οικονομική στήριξη της Ελλάδας πριν τις 19 Μαΐου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της χώρας του να προστατέψει τη σταθερότητα του ευρώ.

«Αν η Ελλάδα δεν μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της μέχρι τις 19 Μαΐου, οι επιπτώσεις θα είναι απρόβλεπτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ζήτησε, παράλληλα, να ολοκληρωθούν εντός του σαββατοκύριακου οι διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Τα μέλη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ επιθυμούν να απελευθερώσουν ταυτόχρονα τα χρήματα για την Ελλάδα, ανέφερε ο γερμανός ΥΠΟΙΚ.

Σημειώνεται ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) αποφάσισε να μην δεχθεί την επιτάχυνση της διαδικασίας για την έγκριση της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα