ΥΠΟΙΚ: Καμία διαφοροποίηση στις προτάσεις του ΔΝΤ

Δευτέρα, 26 Απριλίου 2010 16:39

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως οι προτάσεις του ΔΝΤ δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από την στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της ΕΚΤ.

Το ΔΝΤ δεν έρχεται για να επιβάλλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς που συζητάμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, ξεκαθάρισε σε σημερινές του δηλώσεις ο υπουργός Οικονομικών.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε πως η πορεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά τη συνεργασία του με άλλες χώρες δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά έχει επιτυχίες και αποτυχίες.

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το ΔΝΤ δεν έρχεται να επιβάλει σκληρότερους όρους από αυτούς που κουβεντιάζουμε

Γ. Παπακωνσταντίνου: Το ΔΝΤ δεν έρχεται να επιβάλει σκληρότερους όρους από αυτούς που κουβεντιάζουμε

Στην περίπτωση της Ελλάδας, ο υπουργός υποστήριξε πως οι προτάσεις του ΔΝΤ δεν διαφοροποιούνται ιδιαίτερα από την στάση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρόσθεσε:

«Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το ΔΝΤ έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς που κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Είναι μία συζήτηση στην οποία υπάρχει μία κοινή προσέγγιση: Ότι η Ελλάδα πρέπει τα επόμενα χρόνια να μειώσει τα ελλείμματά της δραστικά, να ελέγξει το χρέος της και να κάνει όλες τις διαρθρωτικές προσαρμογές, ώστε να έχουμε μία πιο ανταγωνιστική οικονομία. Είναι μια κατεύθυνση στην οποία και εμείς παρατασσόμαστε και μεταφράζεται με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές, τα οποία θα ανακοινωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία».

Ενημέρωση του κλιμακίου από τη Λ.Κατσέλη

Σήμερα εν τω μεταξύ, το κλιμάκιο του ΔΝΤ είχε συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, κατά την οποία ενημερώθηκε για τις δράσεις και τον προγραμματισμό του υπουργείου.

Η κ. Κατσέλη παρουσίασε τις πρωτοβουλίες για την αναμόρφωση των δράσεων του ΕΣΠΑ και του Αναπτυξιακού Νόμου, καθώς επίσης και τις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη μείωση της γραφειοκρατίας, την πάταξη καρτέλ-ολιγοπωλίων στην αγορά και την ελάφρυνση υπερχρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ, η οποία θα είναι κοινή για όλα τα υπουργεία, με κύριο αντικείμενο τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων και την ταχύτερη προώθηση των μεταρρυθμίσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα