Ρουμανία: Σημαντικές επενδύσεις στον ιδιωτικό κλάδο υγείας

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 13:46

Οι μεγαλύτερες ιδιωτικές επιχειρήσεις του κλάδου παροχής υπηρεσιών υγείας της Ρουμανίας σχεδιάζουν την υλοποίηση επενδύσεων συνολικού ύψους μεγαλύτερου από 150 εκατ. ευρώ έως το 2011, ενώ πάνω από 70 εκατ. ευρώ προβλέπεται να επενδυθούν εντός του 2010, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα του Βουκουρεστίου, Ziarul Financiar, επικαλούμενη σχετικά στοιχεία που έχουν ανακοινώσει οι ίδιες οι εταιρείες.

Πρόκειται για επίπεδο ρεκόρ των σχετικών επενδύσεων, οι οποίες φαίνεται να τροφοδοτούνται τόσο από την εμπλοκή επενδυτικών ταμείων στη μετοχική διάρθρωση των μεγαλύτερων ιδιωτικών εταιρειών του κλάδου, όσο και από το σημαντικό δυναμικό ανάπτυξης που διαθέτει ο κλάδος.

Πιο συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη ανακοινώσει την υλοποίηση επενδυτικών προγραμμάτων είναι: MedLife (πάνω από 20 εκατ. ευρώ), Centrul Medical Unirea (30 εκατ. ευρώ σε δύο χρόνια), Gral (3,5 εκατ. ευρώ), Sanador (40 εκατ. ευρώ), Euroclinic (1 εκατ. ευρώ), Romar (8 με 9 εκατ. ευρώ), Medicana (πάνω από 22 εκατ. ευρώ) και Medicover (40 εκατ. ευρώ).

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα