Ford: Πάνω από τις προβλέψεις τα τριμηνιαία κέρδη

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 14:16
UPD:14:31

Η Νο2 αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τα σχέδιά της για την παραγωγή στη Βόρεια Αμερική και τις προβλέψεις της για το 2010 όσον αφορά στην κερδοφορία του βραχίονα χρηματοδότησης Ford Motor Credit.

Καθαρά κέρδη ύψους 2,1 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε η Ford Motor για το πρώτο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της Wall Street, καθώς αυξήθηκαν οι πωλήσεις και η παραγωγή της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.

Παράλληλα, η διοίκηση της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναθεώρησε προς τα πάνω τις προβλέψεις της για το 2010.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η εταιρεία αναφέρει ότι τα καθαρά κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν σε 50 σεντς ανά μετοχή έναντι ζημιών 1,4 δισ. δολαρίων ή 60 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Τα έσοδά της αυξήθηκαν σε 28,1 δισ. δολάρια από 24,4 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένων των έκτακτων αποτελεσμάτων, τα κέρδη της Νο2 αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ διαμορφώθηκαν σε 46 σεντς ανά μετοχή έναντι 31 σεντς που ανέμεναν οι οικονομολόγοι.

Η Ford ανακοίνωσε επίσης ότι αναθεώρησε προς τα πάνω τα σχέδιά της για την παραγωγή στη Βόρεια Αμερική και τις προβλέψεις της για το 2010 όσον αφορά στην κερδοφορία του βραχίονα χρηματοδότησης Ford Motor Credit.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα