Γερμανία: Μέχρι 7/5 πιθανόν να υπάρξει απόφαση για Ελλάδα

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 15:54
UPD:16:16

«Θα έχουμε τη Δευτέρα ένα πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη διάρκεια ειδικής συνόδου της επιτροπής του προϋπολογισμού» και υπάρχει δυνατότητα να γίνει μια πρώτη ανάγνωση την Τετάρτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανικών Ενώσεων CDU/CSU στη βουλή, Φόλκερ Κάουντερ.

Έως τις 7 Μαΐου πιθανόν να αποφασιστεί από το γερμανικό κοινοβούλιο η αποδέσμευση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των χριστιανικών Ενώσεων CDU/CSU στη βουλή, σημειώνοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν είναι εγγυημένο.

Το Βερολίνο θα έχει τη μεγαλύτερη συνεισφορά στα δάνεια προς την Ελλάδα μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης, καθώς θα διαθέσει 8,4 δισ. ευρώ.

«Θα έχουμε τη Δευτέρα ένα πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης στη διάρκεια ειδικής συνόδου της επιτροπής του προϋπολογισμού» και υπάρχει δυνατότητα να γίνει μια πρώτη ανάγνωση την Τετάρτη, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Φόλκερ Κάουντερ.

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι μια απόφαση της Μπούντεσταγκ για το κείμενο αυτό μέσα στην επόμενη εβδομάδα είναι δυνατή, στην προκειμένη περίπτωση την Παρασκευή 7 Μαΐου. Την ίδια ημέρα πρόκειται επίσης να συνεδριάσει η άνω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, η Μπούντεσρατ.

Ο Κάουντερ πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει «αν όλα αυτά μπορεί να ολοκληρωθούν» μέσα σ' αυτή την προθεσμία. «Δεν είναι μόνο ζήτημα ταχύτητας», δήλωσε ο Κάουντερ.

Παράλληλα, απέρριψε την ιδέα σύμφωνα με την οποία η Γερμανία επιδιώκει να αναβάλει οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη βοήθεια προς την Ελλάδα για μετά τις σημαντικές για τον κυβερνητικό συνασπισμό περιφερειακές εκλογές της 9ης Μαΐου στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία.

«Δεν υπάρχει καμιά βούληση να υπάρξει κάποια τακτική» λόγω αυτής της ψηφοφορίας, τόνισε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα