Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό προωθεί η ΓΣΕΒΕΕ

Τρίτη, 27 Απριλίου 2010 21:19

Τη συγκρότηση πλαισίου κινητοποιήσεων με κύριο θέμα, εκτός όλων των άλλων, και το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας προωθεί η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από συνεδρίαση του προεδρείου της, στον ιδιωτικό τομέα, οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικρομεσαίοι, εργάζονται σκληρά περισσότερες ώρες απ΄ όλους τους άλλους ευρωπαίους (Eurostat) και κάτω από ιδιαίτερα ανασφαλείς συνθήκες ενώ το δε δίχτυ ασφαλείας, ιδιαίτερα για τους αυτοαπασχολούμενους, είναι ανύπαρκτο όταν αναγκάζονται να χάσουν την δουλειά τους.

Επισημαίνει ακόμη πως ο ΟΑΕΕ είναι ο χειρότερα χρηματοδοτούμενος, μακράν όλων των άλλων, Ασφαλιστικός Οργανισμός στην Ελλάδα.

Σε ότι αφορά το μισθολογικό θέμα, επαναλαμβάνει την αντίθεσή της σε περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα: «Όχι μόνο δεν πρέπει να υπάρξουν περικοπές μισθών, αλλά τουναντίον έστω και ενδεικτικές αυξήσεις στα κατώτερα ημερομίσθια, που θα δώσουν την σημειολογία και το κουράγιο για μια νέα προσπάθεια εξόδου από το τούνελ της ύφεσης και της μιζέριας». Συμπληρώνει πως είναι αποκλειστική ευθύνη των κοινωνικών εταίρων η οποιαδήποτε ρύθμιση για τα μισθολογικά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα