Γ. Παπανδρέου: Η Ευρωζώνη να αποτρέψει την εξάπλωση της φωτιάς

Εκκληση για πανστρατιά
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 15:43
UPD:17:15
EUROKINISSI /TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ανάγκη ανάληψης δράσης της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη χώρα μας και την αποτροπή της εξάπλωσής της υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως ανέφερε, η Ελλάδα έχει ιστορική ευθύνη απέναντι στον εαυτό της αλλά και στην Ευρώπη, την οποία και αναλαμβάνει. Τόνισε όμως πως και η Ευρωζώνη πρέπει να αναλάβει δράση «ώστε να σβήσει τη φωτιά, που φούντωσε από τη διεθνή κρίση, και να αποτρέψει την εξάπλωσή της στην ευρωπαϊκή και τη διεθνή οικονομία».

WWW.PRIMEMINISTER.GR
Υπουργικό Συμβούλιο για το Σχέδιο «Καλλικράτης»

Ακούστε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωσε και πάλι πως η κυβέρνηση συνεχίζει αδιάλειπτα τον αγώνα για αλλαγές ώστε η χώρα μας να είναι στο εγγύς μέλλον μια διαφορετική χώρα και κάλεσε όλους σε πανστρατιά, τονίζοντας πως η Ελλάδα «σε ελάχιστο χρόνο πρέπει να διορθώσει πορεία ολόκληρων δεκετιών».

Συνεχίζοντας επισήμανε πως είναι «εθνικό στοίχημα να αποδείξουμε όλοι μαζί ότι η Ελλάδα και μπορεί και θέλει να αλλάξει».

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε πως η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι «δύσκολη και επίπονη», όμως διαβεβαίωσε πως «αυτά τα προσωρινά δύσκολα μέτρα και οι μεγάλες και μόνιμες αλλαγές θα μας βρουν πολύ καλύτερους μετά το τέλος αυτή της πορείας».

KKE: Ο μηχανισμός στηρίζει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων

«Οι εξελίξεις αποδεικνύουν ότι ο μηχανισμός δανειοδότησης ΕΕ - ΔΝΤ όχι μόνο στηρίζει τη σφαγή των λαϊκών δικαιωμάτων, αλλά και εμπλέκει τη χώρα πιο βαθιά στους οξυμμένους ανταγωνισμούς των κεφαλαίων και κυβερνήσεων, εντός και εκτός της ΕΕ», σχολίασε το ΚΚΕ, με αφορμή την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «αυτό που χρειάζεται τώρα ο λαός είναι να συγκροτήσει τη δική του αγωνιστική πανστρατιά για να εμποδίσει και να ανατρέψει τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που, με τη συναίνεση ΝΔ - ΛΑΟΣ, θυσιάζει τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα