Αποκλείει η Γαλλία τη μετάδοση της ελληνικής κρίσης στην Πορτογαλία

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 16:54

Απέκλεισε ο Γάλλος υπουργός Προϋπολογισμού Φρανσουά Μπαρουάν την πιθανότητα μετάδοσης της ελληνικής κρίσης στην Πορτογαλία, κάνοντας λόγο για «πολιτικό σενάριο επιστημονικής φαντασίας».

«Θα πρέπει να σταματήσουμε με αυτά τα πολιτικά σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Η ανειλικρίνεια -θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε και ψέμα- της ελληνικής κυβέρνησης ήταν που προκάλεσε τόσο την επιτάχυνση της ελληνικής κρίσης. Η Πορτογαλία έχει ένα χρέος σημαντικού επιπέδου, αυτό είναι αλήθεια, αλλά οι Πορτογάλοι δεν είπαν ψέματα, είναι ειλικρινείς» σημείωσε.

Επίσης, μίλησε για κερδοσκοπία των αγορών και τόνισε πως η Ευρωζώνη ακολουθεί «μια λογική αλληλεγγύης, υπεράσπισης του νομίσματός μας».

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως ούτε η Πορτογαλία ούτε η Ισπανία βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα αν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης της κρίσης της Ελλάδας στην Πορτογαλία και την Ισπανία, απάντησε: «Δεν βλέπουμε πραγματικά συγκρίσιμη κατάσταση εκεί».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα