Συνάντηση του προέδρου της ΓΣΕΕ με την «τρόικα»

Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010 18:21
UPD:18:23

Την αντίθεσή του σε προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας εξέφρασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος στη διάρκεια της συνάντησης που είχε με το μικτό κλιμάκιο ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παναγόπουλος, υπογράμμισε «την τεράστια ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας μας. Γνώριζε εδώ και 2-3 χρόνια τα πάντα. Γνώριζε την παραποίηση των στοιχείων και δεν έκανε τίποτα».

Παράλληλα, όπως είπε, δήλωσε την πλήρη αντίθεσή του «στα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα που φορτώνουν το βάρος της δημοσιονομικής εξυγίανσης στους ανθρώπους του μόχθου. (μισθωτούς – ανέργους – συνταξιούχους)», αλλά και «σε προτάσεις και μέτρα που θα πλήξουν τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, δηλαδή τους πλέον ανασφαλείς και κακοπληρωμένους εργαζόμενους. ( Περικοπή μισθών, κατάργηση ΣΣΕ, απελευθέρωση απολύσεων, κατάργηση του ΟΜΕΔ κ.ά.)»

Ανέπτυξε ακόμη, όπως σημείωσε, «αδιάσειστα και επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το κόστος εργασίας (το οποίο μονίμως βρίσκεται στο στόχαστρο των νεοφιλελεύθερων κύκλων και πολιτικών ) δεν επηρεάζει την επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας της Ελληνικής Οικονομίας».

Κάθε ενέργεια περικοπών των μισθών (13ου και 14ου) πέραν του ότι δε βοηθά στην ανταγωνιστικότητα, οδηγεί σε δραματική υστέρηση των δημοσίων εσόδων (και άρα μη δημοσιονομική εξυγίανση) καθώς και σε πλήρη αποδόμηση της κοινωνικής ασφάλισης καθώς και της στερεί έσοδα 4 δισ ευρώ, τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι κατέστησε σαφές πως «επώδυνα μέτρα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας είναι ΄'σαν να σπέρνουν ανέμους'» και κατέληξε με το ελληνικό ρητό «''όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες'' για να γίνουν αντιληπτές οι κοινωνικές αντιδράσεις που θα ξεσπάσουν».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι εφόσον ζητήθηκε συνάντηση που αφορούσε τους Προέδρους (όπως έγινε με τους Προέδρους και των Εργοδοτικών Οργανώσεων) πραγματοποιήθηκε χωρίς καμία μυστικότητα αφ’ ενός γιατί δεν υπάρχει τίποτα προς απόκρυψη και αφετέρου γιατί δημοσίως ενημερώνω τους εργαζομένους και τους Έλληνες πολίτες για το τι είπα».

Όπως είπε, οι εκπρόσωποι της «τρόικας» δεν αποκάλυψαν τις θέσεις τους, ζήτησαν μόνο να ακούσουν την άποψη του προέδρου της ΓΣΕΕ, χωρίς διάλογο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα