Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 05:22
UPD:05:35

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές, με τα μεγαλύτερη κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές που σχετίζονται με την κατανάλωση, καθώς οι εκθέσεις για αύξηση των κερδών στην Κίνα επισκίασαν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας.

Δώδεκα μετοχές σημείωναν κέρδη σε κάθε 11 που σημείωναν απώλειες μεταξύ των μετοχών που αποτελούν τον ΜSCI Asia Pacific – εκτός της Ιαπωνίας – ο οποίος υποχώρησε 0,2% φθάνοντας στις 423,34 μονάδες στις 10:09 π.μ. στο Χονγκ Κονγκ. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία λόγω εθνικής εορτής. Στην Κίνα, ο Shanghai Composite Index αναρριχήθηκε 0,6%. Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi βυθίστηκε 0,4% και στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index υποχώρησε 0,8%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 Index σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση. Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, Αλαν Μπόλλαρντ είπε ότι ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια από τα χαμηλά επίπεδα ρεκόρ το νωρίτερο τον Ιούνιο καθώς η βελτίωση της παγκόσμιας ζήτησης τονώνει τις εξαγωγές και υποστηρίζει την οικονομική ανάκαμψη.

Χθες στις ΗΠΑ ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,7%, ανακάμπτοντας από τη μεγαλύτερη πτώση του τον Φεβρουάριο, μετά τα κέρδη της Dow Chemical Co., της μεγαλύτερης εταιρείας χημικών στις ΗΠΑ και της Owens Corning Inc., τα οποία υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών.

Οι μετοχές των τραπεζών οδήγησαν την άνοδο στον S&P 500 μετά την ανακοίνωση της Federal Reserve ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν για μεγάλο χρονικό διάστημα, παρά το γεγονός ότι η αγορά εργασίας άρχισε να βελτιώνεται. Νωρίτερα ο δείκτης υποχώρησε έως 0,2% μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας από την S&P στο ΑΑ από το ΑΑ+, η οποία ακολούθησε τις αντίστοιχες της Ελλάδας και της Πορτογαλίας μία ημέρα νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα