Βέμπερ: Ανυπολόγιστος ο αντίκτυπος από μια χρεοκοπία της Ελλάδας

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 10:05

Η αποβολή της χώρας από την ευρωζώνη, τόνισε ο Βέμπερ, θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική αναταραχή. Εξάλλου, δεν υπάρχει νομική βάση για μια τέτοια κίνηση, πρόσθεσε.

Μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε «ανυπολόγιστες» συνέπειες στις χρηματοοικονομικές αγορές και σε άλλες χώρες, εκτίμησε ο πρόεδρος της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ¶ξελ Βέμπερ.

«Στην παρούσα κατάσταση, ο αντίκτυπος στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις άλλες χώρες θα ήταν ανυπολόγιστος», ανέφερε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild, και υποστήριξε ότι η καλύτερη λύση είναι η οικονομική βοήθεια σε συνδυασμό με αυστηρές προϋποθέσεις για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης εκτίμησε επίσης ότι η Ελλάδα θα αναστρέψει την πορεία της αν εφαρμόσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις με αποφασιστικό και αξιόπιστο τρόπο. Η αποβολή της χώρας από την ευρωζώνη, τόνισε ο Βέμπερ, θα προκαλούσε τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική αναταραχή. Εξάλλου, δεν υπάρχει νομική βάση για μια τέτοια κίνηση, πρόσθεσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα