Υποχωρούν spreads, CDS

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010 11:26

Πτωτικά κινείται το spread των ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών Bunds εν μέσω αισιοδοξίας για οριστικοποίηση του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας πολύ σύντομα.

Η γερμανίδα καγκελάριος ¶γκελα Μέρκελ υπογράμμισε χθες την ανάγκη επιτάχυνσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ και επανέλαβε την πρόθεση της Γερμανίας να παράσχει βοήθεια στη χώρα μας υπό όρους.

Σύμφωνα με Γερμανό βουλευτή, ο οποίος επικαλείται δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, το ύψος του σχεδίου στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ θα ανέλθει σε 100-120 δισ. ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Στις 11:15 (ώρα Ελλάδος), το πριμ που ζητούσαν οι επενδυτές για διακράτηση ελληνικών 10ετών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών υποχωρούσε στις 703,4 μονάδες βάσης από 800 μονάδες βάσης που έκλεισε χθες.

Το κόστος ασφάλισης ελληνικού χρέους (CDS) έναντι αθέτησης πληρωμών μειώθηκε στις 726.000 ευρώ ανά 10 εκατομμύρια από 754.500 ευρώ, σύμφωνα με το CMA Datavision.

Χθες, το spread των ελληνικών ομολόγων σκαρφάλωσε ενδοσυνεδριακά πάνω από τις 1.000 μονάδες βάσης εν μέσω ανησυχιών για τη δημοσιονομική κατάσταση στη χώρα και τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπο ευρωζώνη. Ωστόσο, οι πιέσεις αποκλιμακώθηκαν μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος-Καν, και του προέδρου της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα